2010

 

25 Juni:  Caisa och Jag debuterar på lydnads-VM!! I en kanonfin inomhushall i Herning (Danmark) blir vi kommenderade elitprogrammet på engelska. Det visade sig på morgonen att domarna bestämt sig för att för att vara mycket kritiska och man fick kämpa hårt för sina betyg. Vi gick ut som hund nr 18 och Caisa börjar programmet med en rikigt fin fot. Och fick dessutom bra betalt för den, en 8:a ;) Hittills hade de mest delat ut 0:or, 5:or och 6:or. Så jag var mycket nöjd! Vid inkallningen var jag lite bekymrad för den halkiga mattan och hur det skulle påverka Caisas tempo. Hon sprang inte i rusfart men dock med ett fint galopptempo och hon stoppade snabbt vid både ställandet och läggandet. En 8:a blev resultatet! Nästa moment är rutan och där skulle man skicka rakt mot domarbordet till kon, vilket gick bra i en lugn galopp. Stoppade direkt på mitt kommando bakom kon och sprang iväg i lugn galopp rakt in i rutan och la sig mitt i på mitt kommando. Kom fint in i fotgående vid inkallningen och betyget blev 6,5! Troligtvis var det tempot de ville ha snabbare och ev. att jag skulle ha stoppat henne med ett ståkommando i rutan innan jag la henne. Apporteringen med dirigering gick klockrent dock även här med lugnt tempo så betyget blev även här 6,5. Sen var det dags att byta ring och nya domare som skulle döma. "Dumrutan" var första momentet här och Caisa jobbade på mycket bra. Snabba skiften och bra fotposition resulterade i en 8:a. Hopp m.metallapportering gjorde hon m snyggt gripande men med något lugnt tempo och fick 7,75 för den. Vittringen gjorde hon med ett mycket snabbt säkert sökarbete på men med snabb trav in, så där fick vi  8,5. Sen kom vårt fall för finalplatsen:(  Fjärren! Med en konstig "tavla" där det stod på engelska turordningen av skiftena och en röd lampa som lös varje gång man skulle kommendera hunden, så råkade jag vara lite för snabb med mitt "ståkommando" så caisa blev lite osäker. Hon ställde sig snabbt upp precis som jag vill, men satte sig snart lite osäkert igen. Och nu skulle jag kommendera henne sitt enligt tavlan, vilket hon redan gjorde. Alltså bedömdes det som att hon inte utförde 2 skiften och nollan var ett faktum! Resten av skiftena gjorde hon kanonsnyggt på samma ställe så jag är jättenöjd med henne. Vi har slitit med precisionen på det här momentet. Vi har aldrig förut nollat fjärren och nån gång ska väl vara den första. Och varför inte på VM ;) Med tanke på den låga poängutdelningen hade vi troligtvis varit i final om jag bara inte haft så bråttom. Surt surt, men det är bara att ta nya tag!!!!!

 

20 Juni:  På finaldagen startar man i bakvänd turordning så jag och Caisa gick ut som hund nr 11. Vi gjorde inte vårt bästa race men vi lyckades knipa en 6:placering!

19 Juni:  Jag och Caisa kör kvaldag på Lydnads-Sm! Av 60 startande går 15 vidare till söndagens final och jag och Caisa kom på en 5:e plats.

12 April: Madeleine gjorde ett nytt försök i ettan i åmål. Denna gång gick det mycke bättre. 174 poäng och klassvinst. Super Grattis!

11 April: Två av mina elever var iväg och tävlade. Maria Nilsson med Frasse debuterade i lydnadsklass 1 i Forshaga och fick ett förstapris på 162.5 poäng! Madeleine Gustavsson med sin golden nollade tyvärr läggandet så det blev tyvärr inget förstapris för dem. Men Jätte Grattis till båda för bra debuter!!

21 Mars: Årets andra rankningstävling för landslaget gick på Malmö Internationella lydnadstävling. Vi hade inte vår bästa dag jag och caisa (hon var rätt sliten) men då det var många som hade strul både här och där så lyckades vi ändå komma på en 5:e plats av 23 startande både ifrån Sverige, Norge och Danmark. Vi blev nr 4 av de svenskar som ställde upp och fick 8 nya rankningspoäng. Så det är jag helnöjd med!                         Vinnare för dagen var Mona Kjernholm som gjorde ett otroligt snyggt program och var helt klart dagens bästa ekipage!! Tvåa blev Lillemor Edström med 10-åriga Krollie, vilket inte märktes! Och som nr 3 blev Lena Andersson med Kronvallaren Gubben som för övrigt har samma mamma som Caisa, Vimsa.                  JÄTTEGRATTIS TILL ER!!

26 Feb:Caisa fyller 6 år idag!!

20 Feb: 3 av mina "elever" åkte till Kristinehamn i snökaoset och tävlade tydnad i ridhus. Inge-Gerd Wirén bytte hund i sista stund och debuterade min sin yngsta schäferhane Error i lydnadsklass 1. Och de gjorde det med bravur :)  De vann klassen med 12 startande på 171 poäng och ett riktigt snyggt program! STORT GRATTIS!!                                   Monika Möller gjorde ett sista försök att få sitt Lp i ettan, men tyvärr blev King lite förvirrad på platsen och gick upp som aldrig tidigare hänt. Men med gott mod gick de in och gjorde ett jättefint lydnadsprogram och hade kul på planen. Anna Lindström och Ludde debuterade i lydnadsklass 2 och gjorde som vanligt numera ett kanonprogram men tyvärr nollade de rutan så nåt förstapris blev det inte denna gång. Men återigen som vanligt: Dagens gladaste ekipage!!

12 Feb:Caisa utnämns till ÅRETS LYDNADSHUND 2009 för Arvika Brukshundklubb!!

26 Jan: Vi har fått vår första inbjudan till ett elit läger för lovande ekipage mot landslaget    Jippii :) :)                       Jag antar att det är de senaste lyckade tävlingarna som gett resultat. Så nu är det till att fortsätta kämpa med träningen med hög motivation och precision!

7 Jan:Årets första tävling! Internationell lydnadstävling i Göteborg My Dog. 34 startande i elit både från både Sverige och Norge. Otroligt många duktiga ekipage. Caisa visade upp sig från sin bästa sida och showade rejält. Gud vad jag älskar den hunden!!! Trodde hon skulle vara lika miljöpåverkad som i Stockholm, men icke. Hon kände igen miljön och visade direkt i parkeringshuset att hon visste vad som var på gång. I det stora hela gjorde hon supermoment med enormt mycket tempo och koncentration dock lite framförflyttning i fjärren som vi i vanligtvis kan ha bakåtförflyttning på :)   Men det får jag skylla på mig själv, för man ändrar inte träningen 2 dagar innan tävling som jag gjorde ;) man hinner ju liksom inte få ett färdigt resultat! Vi slutade som totalfyra på  306,5 poäng! Vinnare för dagen var Maria Hagström på fina 313 poäng och därefter kom 2 norska tävlande på andra och tredjeplatsen. Jättegrattis till er alla!! Då Caisa och jag kom som andra bästasvensk skrapade vi ihop 10 finarankningspoäng till landslaget, men mest glad är jag över Caisas otroliga attidtyd denna dag. Hon är verkligen helt underbar att tävla när hon känner sig trygg med miljön. Glad, sprallig och överladdad....då går hon som bäst!!

 

 

 

 

2009

 

13 Dec: Caisa och jag blev totalsegrare för båda dagarna i Lydnaden på HUND2009!  På 288 poäng fick vi Caciob och med endast ett poäng vann vi över Mona kjernholm och hennes Vallhunden Marwin. Ännu en Kronvallare var med och tävlade men de startade på lördagen och det var finländaren Marko med Flu. De blev tvåa på lördagen på 280 poäng! GRATTIS! Med helgens extrema bana måste jag säga att jag är otroligt imponerad och nöjd över Caisas förmåga att alltid göra så gott hon kan, även när hon är miljöpåverkad!! När jag såg den röda mattan med tjocka vita fält och röda koner med vita ränder på, måste jag erkänna att det kändes nästan omöjligt att inte nolla rutan. Och det märktes tydligt att rutan var ett av momenten många av hundarna hade problem med. Så jag blev väldigt förvånad när Caisa utan tvekan sprang rakt in i rutan så jag kunde lägga henne med en gång :)  Metallapporten var också ett av momenten som var utslagsgivande. Den såg inte ut som de vanliga, utan var fyrkantig i ändarna och var annorlunda i materialet. Caisa hade inte heller här någon tvekan, däremot fick hon avdrag för något seg insitt.

När tävlingen väl var över åkte vi till Kalmar för att hämta hem lilla "BRAVO"! 40 MIL till Kalmar och sen 58 MIL hem till Arvika igen! Så idag är vi lite sletna.

JÄTTETACK FÖR ALLA TREVLIGA SMS, KOMMENTARER, GRATULATIONER OCH LYCKÖNSKNINGAR MED NYA VALPEN!          DET VÄRMER!!!

6 Dec: Caisa och jag var i Karlstad och tävlade lydnads-DM! Inte bästa resultatet i år, men dock den roligaste tävlingen :)      Caisa har blivit het som bara den, men å andra sidan har jag mest jobbat med motivationen på slutet för att ha lite att ta av när vi ska till Stora Stockholm och tävla nästa söndag! Hon är lite miljösvag och tycker att det är lite läskigt i trånga miljöer som det gärna blir på utställningsområden. Brukar då hjälpa om hon är hög i motivationen. Trots sin fulla iver och enorma glädje över att få jobba idag, vann hon eliten med 11 tävlande på 286 poäng! Hon blev även distriktsmästare för Värmland-Dalsland!! Jag är riktigt nöjd med hennes attityd idag!

Fick också chansen att träffa en dotter till  Piraya: Shirwalk´s Canasta! En mycket glad och spralllig dam som verkade älska världen :) Hon tävlade i lydnadsklass 2, men fick idag inget första pris. Kul att få se vilken underbar hund hon var och dessutom riktigt snygg!! Lite boxersjuk blev jag allt!! 

Sen ringde ett oväntat samtal: Inge-GerdWirén med Blacky (en 2-årig schäfer som tränat här sen han var 5 månader) Har debuterat i lydnadsklass 1 nere i Småland! Mycket starkt jobbat av henne då hennes son samtidigt ligger på sjukhuset i Värnamo. Inte kunde jag tro att hon skulle tävla! I smyg startade hon och tog hem ett första pris på 163 poäng! ETT JÄTTE GRATTIS TILL DIG!!!! STARKT JOBBAT!!

 

 

8 Nov: Maritha Ekholm och Rebecka Schultz har varit i Torsby och tävlat. Maritha debuterade med sin 2-åriga portugisiska vattenhund. De skrapade ihop 165.5 poäng och kom på en tredjeplats av 16 tävlande. Rebecka kom sjua på 124.5 poäng. SUPER GRATTIS till Maritha,  och Rebecka, nästa gång tredje gången gillt!! Bra jobbat och framförallt med attityden!

 

17 Okt:Då var det dags att ge sig ut på tävlingsbanan igen för att jaga SM-kvalpoäng! Jag och tre av mina elever åkte till Forshaga för att göra ett försök. Och vilken dag det blev!! Caisa visade upp sig som hon oftast gör :) Måste tycka om att stå i centrum ;) Vi vanneliten på 302,5 poäng av 10 tävlande. Kul att det var så många i eliten idag.

Maria Nilsson, Therese Larsson och RebeckaSchultz debuterade alla tre i lydnadsklass 1! Jag var mäkta imponerad över deras tävlingsnerver och första debut. Det var 16 startande i lydnadsklass 1, så det var ingen enkel match de gav sig ut på. Snacka om störning runt planen med så många tävlande på samma ställe. Desstutom körde ju trean och elit på planen brevid samtidigt. Alla tre hundarna låg lugnt och fint på platsen trots att flera hundar gick upp och några satte sig upp!!  Maria gjorde en kanondebut med sin 8-åriga et dags igen att gamla flat (som visserligen ser ut som 1 år i attityden). Hon kom på delade andra plats med hela 184 poäng!! Therese kom på niondeplatsen med ett andrapris och Rebecka fick ett tredje pris och hon hade helt klart lyckligaste hunden på planen idag!!!! Jätte grattis till alla tre till fin debut!

 

10 Okt:Min kommande mallevalp har fötts idag hos kennel Blacknecks!! Nu är det spännande 8 veckor fram tills det är dags att hämta hem honom.

 

13 sep: Anna Lindström har gjort det igen!! En jätte fin tävling i Åmål i lydnadsklass 1 med 179 poäng! Så nu kan de titulera sig med Lp 1. JÄTTE GRATTIS

5 sep: Maria Zetterberg fick till rutan i lydnadsklass 2 denna gång. Hon vann klassen med 176.5 poäng i Karlstad.

Helena Gavelius var i Kil och tävlade appellen. Blev uppflyttade till lägre klass spår med 237 poäng! Jätte stort  Grattis!!                       

I Arvika var det också lydnadstävling och flera som tränar hos mig gjorde upp om kampen som klubbmästare. I lydnadsklass 1 gjorde Anna Lindström gjorde en jättefin tävling men tyvärr fick hon bara 5 på platsen då Ludde inte satte sig upp förrän på 4:e kommandot.  Men hon skrapade ändå ihop 166 poäng. Liv Christiansen från Säffle vann klassen med 176 poäng med sin mallehane Vargo. Jättegrattis till er båda. I lydnadsklass 2 vann min kompis Jenny Willman som också blev årets klubbmästare. Supergrattis!! Anna Sohlberg debuterade men var inte helt färdig med momenten men hade en mycket trevlig attityd på planen med Texas. I lydnadsklass 3 tävlade Anna Degeryd med Fergus. Han var dock lite osäker ute på planen idag så det blev tyvärr inget första pris.

 

14 aug: Maria Zetterberg gjorde sin årsdebut på tävlingsbanorna! Startade i lydnadsklass 2 och gjorde en jätte fina insats. Kom trea i klassen med 154,5 poäng med NOLL på rutan! Ville blev alldeles fundersam när han kom fram till rutan och någon hade strött spån runt hela runtan. Där fick man nog inte gå in, tänkte han och blev ståendes precis brevid :(  Alltså nåt man borde träna oftare på. Spånet allltså;)   Grattis i alla fall till en bra tävling!

 

9 aug: Sara Österman (en valpkursdeltagare) åkte på sin första utställning med sin 7-månaders portugisiska vattenhund på rasspecial i Askersund. Hon ringde till mig och sa: Du kommer inte tro att det är sant! Alma blev BIR i valpklassen 6-9 månader!! Och de sa att hon var lydigast av alla!!!  JÄTTE GRATTIS!!!

 

15 juli: Ingela Jansson med sin tollartik Vera har äntligen kommit igång med tävlingar igen! Och denna gång var Vera pigg och gjorde det hon skulle!! De gjorde en jättefin årsdebut i lydnadsklass 1 och skrapade ihop hela 170 poäng och kom tvåa i klassen.                 STORT GRATTIS!!!

 

13 juni:Tävling hemma i Arvika och jag och några av mina elever ställde upp!                 

Jag och Caisa vann lydnads eliten med 296 poäng! Så ännu ett kvalpoäng till nästa år!! 

Sandra tog tredje gången gillt i lydnadstvåan och denna gång ville även hoppet fungera :) Hela 176 poäng och tvåa i klassen efter vår kompis Jenny Willman som vann på fina 182 poäng!                                                  

Anna Lindström med Ludde fick äntligen sitt första pris lydnadsklass 1 och det med råge:  Klassvinst och fin fina 182 poäng! Jag har sällan skådat någon så lycklig vinnare :)     

Micke Johansson gjorde en fin debut i ettan, men fick inte ihop det hela vägen. Nollade apporteringen och fick ihop 153.5 poäng. Bara att komma igen!   ETT RIKTIGT STORT GRATTIS TILL ALLA FINA RESULTAT!  

6 juni: Sandra drar till Göteborg för revansch med hoppet, men det verkar gå troll i hoppet för mina elever så även denna gång nollar de hoppet och får ihop ännu förargerliga poängen 159.5 poäng! Bättre lycka nästa gång!       

Däremot lyckades Vajno och Winge bättre denna dag i Årjäng! Med äntligen poäng på alla moment tog de klassvinst och hela 188.5 poäng! Mycket imponerande poäng. SUPER GRATTIS!!!

5 juni: Sandra debuterar i lydnadsklass två på Hammarö. Tascha gick riktigt bra, fokuserad som få men tyvärr hände en "liten olycka" mitt i hoppet så det blev tyvärr noll :(  De skrapade trots detta ihop förargliga 159 poäng och alltså 1 poäng ifrån första pris. Kanske inte så kul!

Även jag och Caisa var med i lydnadseliten. Dags att börja samla ihop sm-kval poäng för nästa år då det faktiskt kommer att gå i Karlstad :)   Caisa är ju enastående. Med alldeles för lite träning går hon ändå ut och tar hem vinsten på 294.5 poäng och har nu sitt första kval poäng till nästa år :)

21 maj: Vajno vill ha revansch på sitt struliga hopp och åker ända ner till Hörby i skåne för att göra ett försök. Tyvärr ville det sig inte denna gången heller, men de fick ihop 151.5 poäng.

17 maj:Supertrion slår till igen!!!                Monika och King tar klassvinst och fick 175 poäng i lydnadsklass ett!                            

Vajno och Winge fick ett första pris på 165 poäng med noll på hoppet!!!                   

Maggan och Holly tar sitt andra förstapris i lydnadsklass två på 173 poäng!                  Alla tävlade i Åmål, JÄTTEGRATTIS IGEN!!

26 april: Monika åker till Torsby för att jaga sitt förstapris i lydnadsklass 1 och denna helgen var verkligen hennes!! Hon går självsäkert ut och hämtar hem förstapriset på 169 poäng! Kanonjobbat, med tanke på appelltävlingen dagen innan.

Även Vajno åkte till Torsby för att jaga förstapriset i lydnadsklass 2 och denna gång tog hon det med råge: 179 poäng och klassvinst!!

Den tredje tävlande i Torsby som tränar hos mig var Maggan Johansson som numera har hand om Paulas Holly, debuterade i tvåan med Holly och fick ihop fina 171 poäng! Inte dåligt med tanke på att hon inte haft Holly längre än lite dryt 3 månader!  ETT STORT GRATTIS TILL ALLA TRE!!!!

25 april:Appelltävling i Arvika och Monika Möller och Sandra Karlsson imponerade båda två med uppflytt till lägre klass spår!! Med intensiv träning på brukslydnadsmomenten, samt spår och budföring i ca en månad ställde de upp när det ändå var på hemmaplan. Monika fick 226.75 poäng och Sandra fick 243.25 och de knep andra och tredje platsen. SUPERGRATTIS TILL BÅDA TVÅ!!

11 april: Vajno debuterade i lydnadsklass två med winge i Forshaga. Hade lite otur och nollade rutan, men skrapade ändå ihop 156,5 poäng trots detta! Så lillgossen gick kanon på det övriga. JÄTTEBRA INSATS!

8 mars:Årets första tävling i Sverige :)       Kände mig riktigt laddad inför tävlingen idag och faktiskt så gav det resultat! Caisa visade upp sitt rätta jag och tog hem vinsten på 296 poäng! Fokuserad, laddad förare = laddad fokuserad Caisa! Fick en rejäl nytändning så nu är det bara att leta nya tävlingar.

Monika Möller ställde också upp i lydnadsklass 1 med sin hovawarthane på snart 2 år, men fick tyvärr inget förstapris. Men han var väldigt duktig som genomförde alla moment då han aldrig varit i ett ridhus  förut! Dessutom gick hunden brevid honom upp direkt och nosade strax framför honom på platsen men han valde att ligga kvar. Bra jobbat av en unghane med många hormoner som sprutar åt alla håll :)     De skrapade ihop 140.5 poäng. Bättre lycka nästa gång!

14 februari:Denna gång gick det hela vägen för Sandra och Tascha på Solstad Og! De tog klassvinst och fick 170 poäng! GRATTTIS!!

25 januari: Sandra Karlsson som tränar flitigt hos mig debuterade i lydnadsklass 1 på Hammarö med sin ettåriga malletik. Det gick sig  inte hela vägen men fick ihop 154 poäng.

21 januari:Årets första lydnadstävling! Efter lång vila efter SM, hade jag äntligen bestämt mig för att komma igång igen med tävlandet. Och ska man komma igång, så är det lika bra att slå på stort med en gång :)    Jag hade anmält oss till en internationell tävling i Bö i Telemark inorge. Det var både aguility, lydnad och stor utställning i samma lilla hall. Det var så trångt att man inte kunde röra sig utanför lydnadsringen, så uppvärmning vad är det? Här var det bara att göra det bästa av situationen. Caisa blev först livrädd när hon upptäckte vad trångt det var, men efter lite funderande insåg hon : Det är ju bara en tävling med "lite" störning. Hon gjorde ett helt fantastiskt jobb på plan som både var trång och ihoptryckt. Tyvärr så nollade vi rutan, men inte av den orsaken som många andra gjorde som inte hittade den, utan för att hon inte hörde min inkallning ifrån rutan i allt sorl. Jag får väl lära mig att ta lite mera :)  Vi hade i alla fall riktigt roligt inne på plan OCH det var mitt mål med helgen!! Nu är vi revanschsugna så 8 mars bär det av till grums bk för en ny chans!

11 januari 2009: Caisa utnämns till ÅRETS LYDNADSHUND 2008!

Gamla nyheter hittar duhär >>

                                                                                                       

   

            

Madde och Svea glada efter vinsten!

 

 

 

Inge-Gerd Wirén vann lydnadsklass 1

med 171 poäg!

 

 

                    

Caisa letar efter "min"  vittringspinne!   

                     

                     

                                   

                      

  Caisa totalsegrare på Stora Stockholm 2009!       

                   

             

                             Underbart söta lilla "BRAVO"!    

     

            

             Vackra Shirwalk´s Canasta!

                  Dotter till min Piraya!

 

             

               Caisa laddar innan hon ska in och

                               köra  sitt lydnadsprogram!!              

 

           

                   Forshagatrion!

 

           Blackneck´s  A´Jet

           Pappa till min kommande mallevalp!

 

        En nöjd Anna Lindström!

 

 

Alma i fel utställningsposé!

 

 

 

Jag och en något uttråkad Caisa!

 

 

Anna Lindström & Sandra Karlsson!

 

 

Monika Möller och King laddar inför

    appellen och lydnadsklass 1!

 

 

Pinnarna är viktiga att hitta säger

        matte!

 

 

Kronvallaren Caisa-Cavat koncentrerad

         inför kommande moment på

                Lydnads-SM 2007

& Kennel